tisdag 7 april 2009

Värsta säsongen

Jaha nu börjar den värsta säsongen. Det blommar ut så mycket pollen samtidigt att min medicin inte räcker till. Det är nu som jag kommer att önska regn då och då.
När jag var på Tärnö idag och packade malt till extrernkunder frös jag inte för första gången. Det hade äntligen blivit vår och fåglarna flyger in i mälteriet så fort man öppnar dörren. DCär har de ju hur mycket mat som helst. Nu blir det extra noga med att städa efter sig.

4 kommentarer:

  1. Har man problem med fåglar så kan det vara en god idé att köpa en eller flera såna där plast-uvar, (som man använder när man jagar) monteras utanför dörren på en pinne eller på taket och vips har man inga fåglar i närheten. Man bör dock flytta på dem efter ett tag annars vänjer de sig.

    Räcker inte medicinen till i allergitider så ska du be farbror doktorn om att få ta en kortisonspruta "Depo-Medrol" så slipper du det problemet också.
    Så har jag gjort i snart 20 år och det har funkat utmärkt.

    SvaraRadera
  2. Bra tips där Flunken!

    SvaraRadera
  3. Tack för tipsen men plast-uvar kostar pengar så det kommer vår snåle ägare inte att gå med på. Dessutom tror jag att de flesta fåglarna är födda inne i mälteriet och att det är nästa kull som nu för ett oväsen.

    Jag ska ringa fru doktorn och kolla det där med Depo-Medrolen.

    SvaraRadera
  4. Det finns enklare sätt att fixa uvar på!
    Ta en 20 liters plastdunk och måla den i färger som påminner om uvens fjäderdräkt eller ännu hellre limma på färjade hönsfjädrar. Ta två stora fågelfjädrar och limma fast dem som de karakteristiska "öronen" som uvar har.
    Måla dit två stora ögon och vips har du en hemlagad uv som skrämmer allt från gråsparvar till småbarn!
    Jag tror t o m den snåle chefen har råd med denna lösning som faktiskt funkar riktigt bra!
    Här finns fler tips:
    http://www.jagareforbundet.se/viltvetande/docs/tema_krakjakt_sv_jakt_nr_205.pdf

    SvaraRadera